KYSYTYIMMÄT KYSYMYKSET

 

 

YLEISET

Miten hinnat ovat muuttumassa?

Talopakettien hinnat tulevat nousemaan arviolta 5%:ia. Mikäli puutavaran hinta jatkaa yhtä voimakasta nousua kuin mitä kevään aikana, niin hinnan nousu sattaa olla jopa lähempänä 10 %:ia. 2018 tai 2019 vuodelle omakotitaloa suunnittelevan kannattaa nyt olla nopea, lukita kaupat ja näin varmistaa edullinen hintataso.

Onko Mittava Kodilla ekologista rakennetta?

Kyllä vaan osa talomalleistamme on toteutettavissa Mittava Koti Hybridi rakenteella. Tällöin ulkoseinät rakennetaan CLT-massiivipuuelementteinä. Näin kodista saadaan ilmatiivis mutta kuitenkin kosteutta tasaava ns. "hengittävä rakenne".

Minkälainen takuu Mittava Kodin materiaaleilla?
Rakenteilla on 10 vuoden rakennevastuutakuu. Materiaalitakuun myötä kaikki virheelliset ja vaurioituneet materiaalit vaihdetaan viipymättä uusiin. Lisäksi toimitukseen liittyvät materiaalitoimittajien myöntämät tuotetakuut on voimassa tuotekohtaisesti.

Onko Mittava Koti uusi yritys?
Vuonna 2017 yrityksemme täyttää pyöreitä vuosia eli olemme 30-vuotias, Suomen vanhin ja kokenein Pre-cut -toimittaja. Oma tehtaamme Torniossa toimittaa valtakunnallisesti joka puolelle Suomea talopaketteja. Hyödynnä vuosikymmenien asiantuntemustamme eduksesi.

Voiko huonejärjestystä muuttaa?
Kyllä voi. Voit vapaasti suunnittelijamme kanssa tehdä muutoksia suunnitelmaasi, muuttamalla huoneiden kokoja, ovien ja ikkunoiden paikkaa jne. Vain mielikuvituksesi on rajana!

Mitä talon rakentaminen kustantaa?
Tontin lisäksi hyvä keskiarvo hinnoittelussa valmiille talolle asumisvalmiina on n. 2 000 €/m2, joka sisältää kaiken, eli: materiaalit, työn, sekä sisätilojen pinnat ja kalusteet asennettuina. Mikäli teet osan töistä itse tai valitset edullisempia materiaaleja esim. kylpyhuoneeseen tai pintoihin, pääset arvion alle. Hintoihin vaikuttaa myös rakennuspaikan maantieteellinen sijainti. Kysy lisää myynnistämme!

Kannattaako minun tilata valmistalo vai osa-talopakettitoimitus?
Valitse valmistalo, mikäli haluta helpon vaihtoehdon mikä on sinulle valmiiksi mietitty. Jos kuitenkin haluat yksilöllisen kodin tai haluat säästää kustannuksissa, valitse osa-talopakettitoimitus se on paras tapa vaikuttaa kustannuksiin sekä helpoin ja hallituin tapa rakentaa omatoimirakentajana.

Miten toteutustapa vaikuttaa kustannuksiin (pre-cut, elementti, valmistalo, kappaletavara..)?
Suurin vaikutus lopullisessa hinnassa on asennustyön kustannuksilla, eli mikäli itse osallistut aktiivisesti, voit säästää kymmeniä tuhansia euroja loppusummassa. Pre-cut nopeuttaa omatoimirakentajan työvaiheita sekä mahdollistaa elementtirakentamista edullisemman ja korkeamman räätälöitävyyden tarpeidesi pohjalta.

Mitä jos rakentaminen viivästyy tai peruuntuu kokonaan kaupanteon jälkeen, esimerkiksi rakennusluvan tai tontin takia?
Kauppasopimukseen voidaan sopia toimittamisen ehdot, jotka helpottavat epävarmuustekijöiden suhteen ja mahdollistavat kaupan hallitun purun. Tällaisia ehtoja ovat mm. rahoitusehto, työpaikan varmistuminen, tonttiehto ja rakennuslupaehto.

Onko talopakettiin mahdollisuus tehdä muutoksia kaupanteon jälkeen?
Totta kai. On täysin normaalia, että pienille muutoksille tulee tarvetta. Muutosten vaikutukset hintaan ovat pieniä kun ne hinnoitellaan aina vain todellisten kulujen mukaan.

Mitä jos materiaaleissa havaitaan vikoja tai ne ovat vaurioituneet esim. kuljetuksessa?
Toimitamme pikaisesti uudet materiaalit vaurioituneiden tilalle. On hyvä tarkistaa materiaalit ennen pystytystyön aloittamista.

Mikä on rakentamisen kokonaiskesto?
Vaikka talo valmistuu nopeasti asennuspalveluidemme ansiosta, suosittelemme varaamaan projektiin noin vuoden päivät. Tähän sisältyy tontilla tehtävät pohjatyöt, kunnallistekniikka, talon rakenteiden pystytys, kunnollinen rakenteiden kuivatus työvaiheiden välissä ja viimeistely.

Mikä on edullisin toimitusvaihtoehto?

Edullisin vaihtoehto on valita talopaketti säältä suojaan asennuspaketilla.

OMATOIMIRAKENTAJA

Minkälaista neuvoa ja tukea omatoimirakentajat saavat Mittava Kodilta?
Selkeästi koodatut materiaalit, materiaalikohtaiset pakkaukset sekä yksityiskohtaiset ohjeet ovat saaneet kiitosta omatoimirakentajilta. Tämän lisäksi apunasi on oma suunnittelija, joka antaa lisätietoja pystytyksen eri vaiheissa, mikäli kysymyksiä herää työn edistyessä.

Kuinka nopeasti rakennuslupakuvat toimitetaan?
Luonnosten hyväksymisen jälkeen n. 2 viikon kuluessa.

Kuinka nopeasti talopaketti on tontilla tilaamisen jälkeen?
Talopaketin toimitus voidaan aloittaa n. 6-8 viikon kuluttua rakennusluvan hyväksymisen jälkeen.

Miten toimituksen toteutus sovitaan, toimitetaanko kaikki kerralla tontille?
Usein tontilla työskentely on mukavampaa kun maapinta-alaa ei täytä kerralla rakennusmateriaaleilla, erityisesti jos tontti on pieni. Tällöin toimituksesta sovitaan asiakkaan kanssa, jolloin materiaaleja toimitetaan osissa, oikeassa järjestyksessä sopivin väliajoin ja työskentely on miellyttävää. Suorat tehdastoimitukset, esim. eristeet, kate ja ikkunat, toimitetaan toimitusvahvistuksen mukaisessa aikataulussa.

Sisältyykö toimitukseen riittävästi materiaaleja?
Toimituksissamme on takuu materiaalin riittävyydestä, eli toimitamme pikaisesti täydennykset, mikäli materiaaleja kuluu suunniteltua enemmän.

Mitä tulisi ottaa huomioon tavaraa vastaanotettaessa?
Ennen talopakettitoimitusta sinun kannattaa tutustua ”Omaan Kotiin” -palvelun ”yleiset asiakirjat” ja ”talopakettitoimitus” -osioihin, niin tiedät miten toimit. Tontille on järjestettävä kohtalaisen lähelle rakennuspaikkaa materiaalipaketeille sopiva tila sekä materiaalipakettien aluspuut ja suojapeitteet.

Miten kosteuden hallintaan tulisi perehtyä? Onnistuuko rakentaminen sateella?
Pre-cut -rakentaminen on turvallinen tapa rakentaa. Materiaalit kestävät hyvin rakentamisen aikana luonnonilmiöitä. Rakenteet saadaan asennuspalvelumme avulla säältä suojaan 1-2 viikossa. Tämän jälkeen villoittaminen ja muovittaminen on turvallista. Kun lämmöt saadaan kytkettyä päälle ja laatasta tuleva kosteus saadaan tuuletettua ”pihalle”, voidaan jatkotöiden osalta edetä huolettomasti.

Kuuluuko toimitukseen perustussuunnitelma?
Perustuksen mittaohje kuuluu aina toimitukseen. Varsinainen perustussuunnitelma ei sisälly talopakettitoimitukseen.

ASENNUSPALVELU

Miten valmistaudun, kun tilaan asennuspalvelun?
Tontti tulee olla raivattuna ja muotoiltuna siten, että siellä voidaan materiaalit varastoida hyvin sekä suorittaa asennustyö turvallisesti. Tilaaja pääosin huolehtii materiaalin vastaanotosta, työmaan siivouksista, jätteiden keräämisestä ja poiskuljettamisesta. Lisäksi tontilla on oltava liitäntä valmiina mm. sähkölle ja vedelle.

Onko Mittava Kodilla omat asentajat pystyttämässä talopaketteja?
Sopimuspystyttäjämme ovat Mittava Kodin kouluttamia ja ohjeistamia pystyttäjiä. Pystytys tapahtuu aina Mittava Kodin laatumääräysten mukaisesti. Pystytyksestä pidetään laadunvarmistuspöytäkirjaa. Sopimuksemme mukaisesti takuu ja vastuu asennuksen onnistumisesta on aina Mittava Kodilla, eli teet sopimuksen aina yhden toimijan kanssa.

Mikä on asennuspalveluiden asennusaika?
Säältä Suojaan – asennus kestää noin 1-2 viikkoa.

Kuuluuko toimitukseen vastaava mestari, pääsuunnittelija tai valvoja?
Talopakettitoimitukseen ei kuulu vastaava mestari, pääsuunnittelija tai valvoja. On asiakkaan edun mukaista palkata oma ammattilainen valvomaan projektiaan.

Minkälainen takuu Mittava Kodin asennuksella?
Asennuksella on tuotevastuulain edellyttämä takuu. Mahdollinen rakennusvirhe korjataan Mittava Koti Oy toimesta viipymättä.

TEKNIIKKA

Voiko Mittava Kotiin valita minkä tahansa lämmitysmuodon?
Kyllä voi. Markkinoilla on useita mielenkiintoisia lämmitysratkaisuja. Mikäli jokin uusi lämmitysmuoto ja -teknologia vaatii laitteistoltaan suuremman teknisen tilan mitä vakiona on mitoitettu, voimme helposti muokata tilan kokoa suunnitteluvaiheessa.

Voiko Mittava Kotiin valita minkä tahansa perustamistavan?
Kyllä voi. Mittava Koti -järjestelmässä voidaan huomioida kaikki perustamistavat ongelmitta.

Pitääkö Mittava Kotia ostettaessa tehdä useampi sopimuksia eri toimijoiden kanssa?
Ei tarvitse, mutta asiakas voi halutessaan räätälöidä kokonaisuutta myös kumppaniverkostomme ulkopuolisilla ratkaisuilla vapaasti.

Voinko itse valita sähköurakoitsijan?
Kyllä, se on mahdollista.

Kuuluuko tontin raivaus muuttovalmiiseen talotoimitukseen?
Tontin raivaus ei sisälly muuttovalmis-toimituspakettiimme.

 

LÄHETÄ KYSYMYS

Heräsikö uusi kysymys tai etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta? Lähetä alla olevalla lomakkeella kysymyksesi meille, niin saat vastauksen siihen henkilökohtaisesti mahdollisimman pian. Päivitämme listaa jatkuvasti, eli lisäämme uusia kysymyksiä vastauksineen listalle.

KYSYMYSLOMAKKEESEEN TÄSTÄ!

 
 

Tilaa talokirja