Kun talokuume iskee...

Mitä kaikkea rakentamisessa pitäisi oikein ottaa huomioon?

Rahoitus

Kuinka paljon sinulla on varaa sijoittaa rakentamisen toteuttamiseen? Suuntaa antavia laskelmia voi tehdä pankkien tarjoamilla lainalaskureilla, joilla saadaan selville kuukausierä ja budjetti. Talopaketin osuus laajuudesta riippuen on yleensä 1/3 -1/5 osa kokonaishinnasta.

Tontti

Mitä määräyksiä tontille on asetettu? Varsinkin kaava-alueilla on paljon viranomaisten asettamia määräyksiä, joita tulee noudattaa talon muodon, koon, korkeuden, värityksen, materiaalien, lämmitysjärjestelmän, ilmansuuntien sekä sijoittelun suhteen. Voidaanko omat haaveet toteuttaa näiden rakentamismääräysten puitteissa?

Talomalli

Omakotitalon neliöhinta vuonna 2017 rakennetuissa taloissa on ollut keskimäärin 1920 euroa / asumisneliö + tontin hankintakustannus. Jos käytettävissä on esimerkiksi 300 000 euroa ja rakennat vuokratontille, kannattaa tällöin hakea alle 155 neliön pohjaratkaisu. Mittava Kodin malliston hakukriteerejä hyväksikäyttäen voi siis lähteä hakemaan itselleen lähinnä olevaa ratkaisua.

Näin helppoa se on: valitse mallistostamme esim. neliömäärä alle 155, huoneita 4, 1-kerroksinen ja haku päälle. Kannattaa valita omia haaveita lähinnä oleva pohjaratkaisu. Sen jälkeen siitä tarvittaessa räätälöidään unelmiesi koti ja lasketaan talopaketillesi tarjous.

Toimintamalli

Avaimet käteen, valmistalo, muuttovalmis, sisustusta vaille valmis, puuvalmis, levyvalmis, elementtivalmis, säältä suojassa, sateelta suojassa, runkopystytettynä vai materiaalipakettina ilman asennusta… talopakettien vaihtoehtoja piisaa!
Kun itse päätyy tekemään kaiken materiaalipaketista, säästää 1500 tunnin työkustannukset. Yrityksillä ammattimiehen laskutushinta on keskimäärin 50 euroa / tunti, joten säästöä tulee parhaimmillaan 75.000 euroa. Mitä valmiimman ratkaisun valitsee, sen pienemmäksi säästö jää.


Kysymykset, joihin täytyy vastata ennen rakentamisen aloittamista:


Osaanko rakentaa itse?
Uskallanko rakentaa itse?
Ehdinkö rakentaa itse?
Missä määrin voisin osallistua projektiin?

Tutustu tarkemmin asennuspalvelu-vaihtoehtoihimme.

Mittava Koti

Mittava Kodilla on selkeä ratkaisu näihin kaikkiin vaihtoehtoihin. Tutustu talojärjestelmämme toimintamalliin. Voit osallistua rakentamiseen siinä määrin kuin itse haluat ja me hoidamme loput. Valitsitpa minkä vaihtoehdon hyvänsä, takaamme, että voit, uskallat ja osaat! Liity mukaan yli 3 000 tyytyväisen asiakkaan joukkoon. Ota yhteyttä lähimpään myyjääsi.

ALOITA RAKENTAMINEN TÄSTÄ            

Tilaa talokirja